U bent hier:

Friesland

Tesselschade Friesland is vooral gespecialiseerd in prachtig borduurwerk. Daarnaast verkopen wij baby- en kinderkleding, speelgoed,handdoeken, keramiek, tuinartikelen, diverse kleine cadeauartikelen en wenskaarten.

Secretariaat Tesselschade Friesland
Juffer Frederikestraat 18a 9074 BS Hallum
friesland@tesselschade.nl

Verkoop op afspraak:
Als u buiten de verkopen om iets wilt aanschaffen, kunt u ons een mail sturen met uw telefoonnummer.
Wij nemen dan z.s.m. contact met u op.

    
    
    

OKTOBER NIEUWS UIT FRIESLAND

Handwerken

De handwerksters zijn steeds aan het werk gebleven, zij het in iets mindere mate. Er liggen niettemin weer veel mooie artikelen op u te wachten.

Zoals u weet zijn vorig jaar september alle spullen uit ons depot verhuisd naar Ferwerd. Hier kunnen helaas geen verkoopactiviteiten plaatsvinden, maar als u iets specifieks op het oog heeft, kunt u ons mailen.
We hebben gemerkt dat verschillende leden ons op die manier wisten te vinden, maar het zou fijn zijn als wij weer over een depothoudster en depot konden beschikken.

Nog steeds hebben we naast Marijke Heeringa geen vervanging voor de vertrekkende handwerkbegeleidsters en depothoudster gevonden. Vanaf november doet Marijke de handwerkbegeleiding van zo’n 12 handwerksters alleen.
Wij vragen u opnieuw of u misschien iemand kent die graag handwerkt en als collega-vrijwilliger met haar zou willen samenwerken.

Tesselschade Studiefonds

In 2021 hebben drie van onze studentes met hulp van het Tesselschade Studiefonds hun opleiding met succes afgerond: een student HBO verpleegkunde, een student
HBO pedagodiek en een student MBO zelfstandig werkend bakker. Beide HBO-studenten hebben een baan gevonden.

Een student HBO maatschappelijk werk & dienstverlening heeft in verband met corona en de zorg voor 2 kleine kinderen vertraging opgelopen. Ter compensatie heeft de hogeschool haar in de gelegenheid gesteld om binnen een half jaar alsnog haar diploma te halen.

In het studiejaar 2021-2022 ondersteunt het studiefonds vier studenten uit Friesland. Drie daarvan waren herhaalaanvragen voor de opleidingen: MBO maatschappelijke dienstverlening, MBO medewerker marketing en communicatie en HBO leraar voortgezet onderwijs tweede graad wiskunde.

Daarnaast werd een nieuwe aanvraag gehonoreerd van een studente HBO Rechten.

Hieronder een enthousiast bericht van een van de geslaagden, een alleenstaande vrouw met 3 kinderen:

Het gaat heel goed met me! Ik heb 8 juli mijn diploma gehaald en ik ben nu aan het werk voor Trajectum. Ik werk in de dovenlijn, dus ik blijf lekker doorleren en ik ben nu bezig met het aanleren van gebarentaal. Super leuk en interessant!

Ik moet wel wennen aan het onregelmatige ritme, omdat ik iedere week verschillende diensten werk op verschillende dagen, maar ik vind het ook wel weer wat hebben. Maar het gaat goed! Ik heb het gehaald!

Met vriendelijke groeten, J.H.

Wie komt ons team versterken?

Binnen afzienbare tijd nemen twee van de vier bestuursleden afscheid. We hebben sinds kort een enthousiaste teamgenoot erbij, maar dat is niet genoeg om alle activiteiten uit te voeren. Wij zijn op zoek naar nieuwe, liefst jongere bestuursleden die ons doel een warm hart toedragen en Tesselschade Friesland met jong elan willen voortzetten.

Kent u iemand, laat het ons dan a.u.b. weten.

Wie komt ons team versterken?

Wijziging lidmaatschapsgegevens

Wijziging van uw lidmaatschapsgegevens en/of e-mailadres kunt u doorgeven via de website of met een e-mail aan friesland@tesselschade.nl.

 

HELP ONS! WERF EEN LID OF DONATEUR
De minimale jaarlijkse bijdrage is € 15,00.
Wist u dat giften aan Tesselschade aftrekbaar zijn bij de belastingen omdat wij een ANBI-vereniging zijn?
Hierover vindt u meer informatie op deze website.

alt