U bent hier:

Fondsen

Zegers Veeckensfonds

Het Zegers Veeckensfonds (ZVF) stelt Tesselschade in staat om onder bepaalde voorwaarden (oud-) handwerksters een financiële bijdrage te geven. Deze concrete steun onderstreept de zorg en verantwoordelijkheid van TAA voor diegenen die met en voor haar werken.

De ZVF- commissie bestuurt het Zegers Veeckens Fonds, dat financiële ondersteuning biedt aan zowel handwerksters als oud-handwerksters.
Het fonds keert ook twee keer per jaar een bedrag uit aan vrouwen, die binnen Tesselschade verband gehandwerkt hebben.

Aanvragen kunnen jaarlijks vóór 1 maart en vóór 1 oktober gedaan worden door een bestuurslid van een afdeling via het aanvraagformulier op de website.

Voor meer informatie mail naar: zvf@tesselschade.nl

Fonds Behoud oude handwerktechnieken

In 2015 heeft Tesselschade een legaat van € 20.000,- gekregen en het Fonds Behoud oude handwerktechnieken in het leven geroepen.
Het fonds kan worden aangesproken ten behoeve van een student die een studie in deze richting gaat volgen, maar ook om bijvoorbeeld een museum te ondersteunen of om oude TAA bestanden met betrekking tot handwerktechnieken te digitaliseren.

Het fonds kent geen aparte commissie. Aanvragen voor een bijdrage kunnen worden gedaan bij het bestuur: bestuur@tesselschade.nl