U bent hier:

BOEK; Betsy Perk en het vrouwenkiesrecht

20/11/2021

Het 150 jarig bestaan van Tesselschade valt samen met de publicatie van  "Strijd binnenshuis" een novelle van de hand van Betsy Perk. Een van de belangrijkste oprichters van de onze vereniging.

Ruzie komt in de beste families voor. In de novelle Strijd binnenshuis van Betsy Perk (1833-1906) gaat de twist tussen broer Jules en zijn veel jongere zus Constance. Onderwerp? Vrouwenkiesrecht! In 1905, toen het verhaal uitkwam, was de strijd daarover in Nederland nog niet gestreden. Het verhaal, waarvan de ondertitel Vrouwen kiesrecht-novelle luidt, laat zien welke zinnige en onzinnige argumenten in het debat gebruikt werden. De heruitgave van het verhaal wil recht doen aan het belang van de gevoerde strijd en aan de grote betekenis van Betsy Perk. Strijd binnenshuis is een levendig verhaal met een bijzondere wending. De tekstbezorger Peter Altena besteedt in zijn nawoord aandacht aan Perks feministisch engagement en haar Nijmeegs netwerk.

Het boek is te bestellen door overmaking van € 21 op bankrekening NL85 INGB 0680 2522 15 van Huberts te Nijmegen, onder vermelding van ‘Betsy’. Vergeet niet het adres te vermelden waar het boek naar toe moet worden gezonden. Na ontvangst van de betaling wordt het boek zonder verdere kosten bij u thuis bezorgd.