U bent hier:

Tesselschade na 150 jaar Koninklijk

03/12/2021

Vrouwenvereniging Tesselschade na 150 jaar Koninklijk, en nog steeds relevant

In de afgelopen 150 jaar heeft Nederlands eerste vrouwenvereniging, Tesselschade Arbeid- Adelt, meer dan 11.000 vrouwen geholpen met de financiering van hun studie en opleiding.

De algemene vrouwenvereniging, opgericht in oktober 1871, ondersteunt vrouwen die zelf onvoldoende middelen hebben met studiebeurzen in de vorm van giften. Om zo een opleiding te volgen die leidt naar betaald werk

Dat dit nog steeds nodig is, bewijzen de 137 vrouwen die vorig jaar een bijdrage ontvingen van Tesselschade. Met contributie en donaties én met de de opbrengst van handgemaakte producten worden de studiebeurzen gefinancierd.

Op 8 december krijgt de Algemene Nederlandse Vrouwenvereniging Tesselschade-Arbeid Adelt het predicaat ‘Koninklijk’ uitgereikt door de Commissaris van de Koning in Noord- Holland, A.Th.H. (Arthur) van Dijk. De uitreiking heeft plaats in de winkel van Tesselschade aan het Leidseplein in Amsterdam.

Kunstenaar Piet Paris heeft voor speciaal deze gelegenheid de etalage van de winkel opgesierd met tekeningen.