U bent hier:

Verhaal Marije

Ongeveer 49% procent van de vrouwen in ons land is niet financieel onafhankelijk. Marije Brinkkemper zat tien jaar geleden in deze situatie: “Ik woonde zelfstandig met twee kleine kinderen, en wilde graag doktersassistente worden. Tesselschade heeft toen mijn studiegeld en mijn boeken betaald. Hierdoor was studeren toch mogelijk voor mij.”

Voordat ze begon aan de opleiding tot doktersassistente bij Horizon Alkmaar, had Marije een uitkering. Ze wilde aan het werk om het goede voorbeeld geven aan haar zoon Romario en dochter Jurainy, destijds 5 en 3 jaar. Via de sociale dienst kreeg ze een baan in een callcentre. “Dit beviel niet, ik kon veel meer! Ik wilde mijn capaciteiten benutten en startte met steun van Tesselschade aan de opleiding tot doktersassistente.” 

Na de opleiding kwam Marije in dienst bij Huisartsenpraktijk Nienke Smit in het Emmakwartier. “Hier heb ik een geweldige tijd gehad. Later combineerde ik het met het werk bij de Huisartsenpost, waar ik inmiddels volledig werk. Het is superleuk en heel afwisselend. Zo neem ik de telefoon op, zie ik patiënten, geef ik injecties en verzorg ik wonden.”

Alkmaars Nieuwsblad 12 november 2021