U bent hier:

Opleiding Duurzame Watertechnology

Ik ben een alleenstaande moeder van 31 jaar met 3 kinderen. Als gevolg van de oorlog in Syrië ben ik in februari 2015 met mijn kinderen vanuit Damascus naar Nederland gevlucht. In mijn jeugd woonde ik ook al een aantal jaren in Nederland. 

Op basis van mijn Syrische universitaire diploma landbouw engineer, ben ik in september 2016 gestart met de deeltijdopleiding Milieukunde in Leeuwarden. In het studiejaar 2018-2019 ben ik verder gegaan met een Associate Degree Duurzame Watertechnology. 

De waterproblematiek is een groot probleem in ontwikkelingslanden. Dat motiveerde mij deze  opleiding te volgen. 

 In januari ben ik met mijn traineeship product development bij DMT Environmental Technology begonnen. Ik werk 2 dagen per week op het hoofdkantoor in Joure en twee dagen op de Watercampus te Leeuwarden.  

Ik wil het Tesselschade Studiefonds en Tesselschade Friesland heel graag bedanken voor de financiële steun die zij mij geboden hebben gedurende twee studiejaren. Steun in de vorm van collegegeld, studiemateriaal, reiskosten en excursies. Zonder jullie had ik het niet kunnen doen! Jullie halen de kracht van vrouwen van binnen naar buiten, zodat ze voor hun dromen kunnen opkomen wanneer alles tegen zit. Het Tesselschade Studiefonds is een fonds waar Nederland en heel de wereld trots op mogen zijn.