U bent hier:

Organisatie

Tesselschade: van vrouwen voor vrouwen

Tesselschade biedt alle vrouwen in Nederland de mogelijkheid om elkaar de helpende hand te reiken. Je kunt als lid met een kleine jaarlijkse bijdrage de situatie van vrouwen verbeteren. Met dat geld bekostigen we opleidingen die vrouwen niet zelf kunnen betalen.

Kom ons helpen.

Maar je kunt meer bijdragen: als vrijwilliger! Al onze 23 afdelingen kunnen die gebruiken. Tesselschade drijft op vrijwilligers. Ze zijn actief in de afdelingsbesturen, het landelijk bestuur en diverse commissies. Afdelingen zijn autonoom. Een afdelingsbestuur bepaalt (binnen de statuten van Tesselschade) de eigen koers. Geen logge organisatie dus, maar een vereniging waarbinnen we met z’n allen iets moois tot stand brengen.

Door met vrijwilligers te werken kunnen nagenoeg alle contributie-inkomsten, giften en legaten aan opleidingen voor vrouwen worden besteed. Er blijft niets ‘aan de strijkstok’ hangen.

Wat levert het op?

Een prachtig jaarlijks resultaat van gemiddeld een kleine 100 afgestudeerde vrouwen die direct aan de slag kunnen op de arbeidsmarkt. Ook onze vrijwilligers hebben profijt van hun inzet. Veel vrijwilligers doen waardevolle ervaring op als bestuurder, toezichthouder, coördinator, coach van studenten of teamwork. Ervaring die zeer gewild blijkt te zijn.

Bestuursleden kunnen gebruik maken van interne opleidingsdagen en het uitgebreide netwerk van Tesselschade, en zich bekwamen als vaardig bestuurder, bijvoorbeeld als penningmeester of voorzitter.

Maar ook zijn er mogelijkheden om ervaring op te doen met het runnen van een webwinkel, het onderhouden van een website of het maken en uitvoeren van pr- en communicatieplannen.

Een bron van inspiratie.

Tesselschade is een algemene vrouwenvereniging. Alle vrouwen zijn welkom, ongeacht hun achtergrond. We doen niet aan politiek, en onze missie is al 150 jaar dezelfde: vrouwen financieel ondersteunen op weg naar economische zelfstandigheid. Als lid of vrijwilliger leer je veel vrouwen kennen. Vrouwen die je anders misschien nooit zou zijn tegengekomen. Studentes, collega-bestuurders, commissieleden: ze brengen allemaal hun eigen invalshoek, expertise, ervaring en energie mee. Het blijkt voor velen een dagelijkse bron van inspiratie

Zin om actief lid te worden?

Heb je tijd om je gedurende een bepaalde periode in te zetten en ben je geïnspireerd geraakt? Kijk dan bij onze vacatures op de site. We zien je graag bij een van onze activiteiten; als lid, bezoeker of vrijwilliger: altijd welkom! Vacatures

Een overzicht van onze vereniging, afdelingen en commissies