U bent hier:

Van vrouwen voor vrouwen

Tesselschade is de eerste en oudste vrouwenvereniging van Nederland. Opgericht in 1871. Dóór vrouwen en vóór vrouwen, met als belangrijkste doelstelling: vrouwen steunen om financieel en economisch onafhankelijk en zelfstandig te worden. Dat is tot op de dag van vandaag onze missie.

Tesselschade is een algemene vrouwenvereniging, zonder politiek of religieus oogmerk. Iedere vrouw kan lid worden. Met een jaarlijkse contributie financieren we opleidingen en begeleiden we vrouwen naar betaald werk. Dat doen we uitsluitend met vrijwilligers, leden van 22 onafhankelijke afdelingen, elk met een eigen bestuur.

Het lidmaatschap van Tesselschade bedraagt minimaal € 15,-  per jaar. 

Leven is leren

Het volgen van een opleiding is een belangrijke weg naar financiële onafhankelijkheid. Ook voor herintreedsters en zij-instromers die van beroep willen of moeten veranderen, zijn er soms financiële obstakels. Ongeveer 51% procent van de vrouwen in Nederland is financieel onafhankelijk. Er is dus nog veel werk te doen.

Gemiddeld ondersteunen wij nu ongeveer 140 studentes per jaar. Sinds ons bestaan hebben we echter al ruim 12.000 vrouwen op pad naar zelfstandigheid geholpen. Meestal is de steun langer dan een jaar. Studentes kunnen zich o.a. via de website aanmelden om voor een gift in aanmerking te komen. Soms gebeurt dit via een studie-decaan.